Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Peynirli Yumurtalı Simit

by Yemek Zevki Editör
07 Haziran 2016
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Peynirli Yumurtalı Simit
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yumurtalı-Simit

Peynirli Yumurtalı Simit

(4 Kişilik)

 

Peynirli Yumurtalı Simit İçin Malzemeler:

2 adet simit

300 gram beyaz peynir

4 adet yumurta

4 parça hazır dondurulmuş hamur

Rendelenmiş taze kaşar

Baharatlar: Kekik, kırmızı biber, tuz (dilerseniz kendi zevkinize uygun çeşniler)

 

Peynirli Yumurtalı Simit Hazırlanışı

Simitleri enlemesine ikiye kesin. Beyaz peynirleri küp küp kesip kenara alın. Yumurtaları bir kaba alarak iyice çırpın. Buzluktan çıkardığınız donmuş hamurlar çözülünce, bir merdane yardımıyla iki katı büyüklüğe gelene kadar, (yani simitleriniz altını kapatacak kadar) açın.

Fırını 200 dereceye kadar ısıtın ve tepsi de içinde olsun. Enlemesine kestiğiniz simitleri hamurun üzerine yerleştirip fazla kısımları bıçak ya da pizza kesici ile kesip alın.

Hamurla simidin birleşme yerlerini bastırarak içine koyacağımız malzemelerin dışarı taşmasını engelleyecek şekilde birleştirin. Sonra bir çatal yardımı ile simidin içinde kalan hamur tabanına delikler açın. Böylece pişme sırasında hamurun kabarmasını önlenmiş olur.

Fırın ısındığı zaman tepsiyi dışarı alıp yağlayın ve hazırladığımız hamur tabanlı simitleri tepsiye yerleştirin. Sırasıyla peyniri, yumurta karışımını, rendelenmiş taze kaşarı ve baharatları ilave ederek tepsiyi fırına verin. Yumurtaların piştiğini gördüğünüzde fırından alın. Afiyet olsun.

Tags: Peynirli Yumurtalı SimitPeynirli Yumurtalı Simit MalzemelerPeynirli Yumurtalı Simit tarifisimit tarifi
Previous Post

  SOFRALARIMIZA PENGUEN’LE GELEN LEZZET  “LÜTENİTSA”

Next Post

Erikli Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Erikli Kek

Erikli Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki