Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Peynirli Kabak Dolması

by Yemek Zevki Editör
21 Ocak 2014
in Sebze Yemekleri
478 15
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kabakdolma

Malzemeler:

8-10 adet Girit kabağı (tercihen mandalina büyüklüğünde)
Deniz tuzu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 adet sivribiber
2 diş sarımsak
250 gram kelle peyniri
30 gram keş peyniri
Yarım demet dereotu
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
4-5 adet salamura asma yaprağı

Hazırlanışı:

Kabakların dışını isteğe göre alacalı kazıyabilirsiniz. Kabakları buharda diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kapak şeklinde üst tarafından kesin, kaşık yardımı ile içini oyun. Kabakların içini deniz tuzu ile ovun.

Yeşillikleri irice doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Biberleri, çekirdeklerini temizledikten sonra ince ince doğrayın. Közlenmiş biberleri de aynı şekilde doğrayın. Sarımsakları ve biberleri 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Ocaktan alın.

Ayrı bir tavada rendelenmiş keş peynirini karamel rengini alana dek kavurun. Ocaktan alın. Kalan zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.

Peynirli iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Isıya dayanıklı bir tepsinin (cam bir tepsi de olabilir) dibine suda süzülmüş asma yapraklarından yayın. Üzerine kabakları yerleştirin. Kalan zeytinyağını kabakların üzerine gezdirin. 180 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. Fırından alın, ılık veya soğuk servis yapın.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Muratbey, peyniri farklı şekilde sundu, çocukların kalbini fethetti

Next Post

Peynirli ve Sebzeli Ekmek Sepeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynirli ve Sebzeli Ekmek Sepeti

Peynirli ve Sebzeli Ekmek Sepeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki