Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pay De Pera

Pay De Pera

1972

Malzemeler:

3 adet yumurtanın akı

120 gram pudra şekeri

40 gram un

100 gram tereyağı

1 litre su

1 su bardağı toz şeker

1 kilo armut

1 çubuk tarçın

1 adet limonun suyu

Yarım tatlı kaşığı vanilya

Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı:

1 litre suyu tencereye aktarın. Şekeri, tarçını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte birkaç taşım kaynayınca dilimlenmiş armutları da ilave edin. Armutlar diri kıvamda yumuşayınca ocaktan alın. Haşladığınız armutları tencerenin içinden süzgeçle alın. Soğumaya bırakın.

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.

Geniş bir kabın içerisine unu, vanilyayı ve pudra şekerini harmanlayın. Sonra yavaş yavaş çırparak yumurta akını ilave edin. En son eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. Pütürsüz bir kek hamuru elde edene dek karıştırın.

Hamuru ısıya dayanıklı güveç kaplarına üstten bir parmak genişliğinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Ortalarına birkaç dilim armut batırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından alın, servis etmeden hemen önce üzerine vanilyalı dondurmayı yerleştirin. Dondurmalar erimeden hemen servis yapın.

OKU ➤  Kasefe Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir