Şef & Prodüksiyon & Styling: İnci ÜLGEN BOZYİĞİT -Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç/ yıkanmış
2 su bardağı su
3 büyük soğan/ küp doğranmış
3 yemek kaşığı taze domates rendesi
1 çay bardağı zeytinyağı/ pişirmek için
3 patlıcan/ büyük küp doğranmış
1 su bardağı zeytinyağı/ kızartmak için
Baharatlar:
½ tatlı kaşığı yenibahar
½ tatlı kaşığı kekik
½ tatlı kaşığı tarçın
½ tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı deniz tuzu
Hazırlanışı:
Soğanları 1 çay bardağı zeytinyağı ve tuzu ekleyerek 30-45 dakika kısık ateşte pişirin. 3 yemek kaşığı domates rendesini 2-3 dakika soğanlarla birlikte kavurun ve yıkanmış pirinçleri ekleyin. Pirincin üzerine 2 su bardağı su ekleyip pilavı 20 -25 dakika pişirin. Yağda kızarttığınız patlıcanları ve baharatları pişmiş pilava ekleyin ve nazikçe karıştırın. Tencerede oda sıcaklığına gelene kadar ağzı kapalı demlenmeye bırakın. İsteğe bağlı olarak, üzerine zeytinyağı gezdirip, kekik serpip ve limon sıkıp, hemen veya soğuk olarak yiyebilirsiniz.
#patlıcanlızeytinyağlıpilav #pilav #food #yummy