Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Malzemeler:
2 demet filiz
3-4 dal taze soğan
4 dilim pastırma
2 adet yumurta
Tuz Zeytinyağı
Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Hazırlanışı:
Elinize bir adet filiz alın. Tepesinden başlayarak üç parmak boyunda çıt çıt koparın. Ta ki eğilmeye başlayıp kopmaya zorlanınca bırakın. Doğranmış filizleri yıkayıp süzün. Taze soğanları temizleyip küçük küçük doğradıktan sona yıkayıp süzün. Zeytinyağını tavada ısıtıp filizleri ve taze soğanları kavurun. Küçük küçük parçalanmış pastırmaları yerleştirin, yumurtaları da malzemenin üzerlerine kırın. Yumurtaları hafifçe dağıtın, az tuz serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
Arzu Acurol’un Notu: Bu bitkiyi yediğinizde büyüklerimiz mutlaka bir bardak su için der. içince sudan aldığınız tat cevabı olacaktır. Denemeye değer…