Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Malzemeleri
100 gram somon fileto
50 gram levrek fileto
1 demet dereotu
3 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 tutam taze kekik
1 adet kırmızı pancar
100 gram bezelye
1 adet sarı biber
1 adet yeşilbiber
Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Hazırlanışı
Önce balıkların kılçıklarını ve deri kısımlarını temizleyerek işe başlayın. Balık etlerinin hepsini bir tahta üzerinde bıçak yardımıyla kıyma kıvamına getirin. İçerisine, dereotu, maydanoz, taze soğan ve baharatları katıp köfte harcınızı tatlandırın. 140 gram büyüklüğünde ve yuvarlak şekil verdiğiniz köftenizi şekillendirin. 180 dereceye ayarlı fırında 7 dakika pişirin. Pancarı limonlu suda haşlayın ve soğutup kabuklarını soyup, zar büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyağında sarımsağı hafifçe soteleyin. Pancar ve bezelyeleri ilave edip baharatlarla tatlandırın. Fırınladığınız köftenizle beraber sunum yapın.