Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Dünya Mutfağı

Pancar Risotto

by Yemek Zevki Editör
01 Aralık 2014
in Dünya Mutfağı
483 10
0
Pancar Risotto
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1

Pancar Risotto Malzemeler:

> 80 gram risotto pirinci

> 50 gram yeşil soğan

> 50 ml. zeytinyağı

> 200 ml. sebze suyu

> 40 gram mascarpone peyniri

> 30 gram tereyağı

> 100 gram pancar

> 50 gram keş peyniri

> 10 gram Antepfıstığı

> 30 ml. balsamik sirke

>1 gram soya lecitin

> 30 gram parmesan peyniri

Pancar Risotto Hazırlanışı:

Pirincin pişirilmesi için; Kızdırılmış zeytinyağına doğranmış soğan, pirinç ve ince doğranmış kırmızı pancarı koyup kavurun. Ardından bir parça defne yaprağı ve balsamik sirkeyi ilave ederek çektirin ve miktarınca sebze suyu döküp tekrar çektirme yapın. Pişme işlemi bittikten sonra risottoyu ocaktan alın. Mascarpone peynirini yedirin, permasan peynirini ve tereyağını da ilave ederek bir spatula yardımıyla homojen kıvama gelinceye kadar karıştırın. Tuzunu ayarlayın ve servis tabağına alın. Üzerine parçalanmış keş peyniri ve sarı pancar köpüğü koyarak servisi tamamlayın. Sarı pancar köpüğü için; Katı meyve sıkacağı yardımıyla pancarın suyunu alın. İçine (100 ml. için 1 gram) soya lecitini koyun ve ocakta 75 derece civarında ısıtın. El mikseri ile karıştırın, üste çıkan köpüğü kullanın.

Tags: Pancar RisottoPancar Risotto HazırlanışıPancar Risotto MalzemelerPancar Risotto Tarifi
Previous Post

Dünyada şeker tüketimi azalırken, obezite artıyor

Next Post

Kaz Ciğeri ve Tavuk

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kaz Ciğeri ve Tavuk

Kaz Ciğeri ve Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki