Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Pancar Risotto

Pancar Risotto

1

Pancar Risotto Malzemeler:

> 80 gram risotto pirinci

> 50 gram yeşil soğan

> 50 ml. zeytinyağı

> 200 ml. sebze suyu

> 40 gram mascarpone peyniri

> 30 gram tereyağı

> 100 gram pancar

> 50 gram keş peyniri

> 10 gram Antepfıstığı

> 30 ml. balsamik sirke

>1 gram soya lecitin

> 30 gram parmesan peyniri

Pancar Risotto Hazırlanışı:

Pirincin pişirilmesi için; Kızdırılmış zeytinyağına doğranmış soğan, pirinç ve ince doğranmış kırmızı pancarı koyup kavurun. Ardından bir parça defne yaprağı ve balsamik sirkeyi ilave ederek çektirin ve miktarınca sebze suyu döküp tekrar çektirme yapın. Pişme işlemi bittikten sonra risottoyu ocaktan alın. Mascarpone peynirini yedirin, permasan peynirini ve tereyağını da ilave ederek bir spatula yardımıyla homojen kıvama gelinceye kadar karıştırın. Tuzunu ayarlayın ve servis tabağına alın. Üzerine parçalanmış keş peyniri ve sarı pancar köpüğü koyarak servisi tamamlayın. Sarı pancar köpüğü için; Katı meyve sıkacağı yardımıyla pancarın suyunu alın. İçine (100 ml. için 1 gram) soya lecitini koyun ve ocakta 75 derece civarında ısıtın. El mikseri ile karıştırın, üste çıkan köpüğü kullanın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir