Palamut Köftesi
(4 Kişilik)
Palamut Köftesi İçin Malzemeler
1 adet orta boy temizlenmiş palamut (derisiz ve kılçıksız)
1 adet kırmızı soğan
1 adet kapya biber
2 adet köy biberi
1,5 su bardağı fincanı galeta unu
Yarım çay bardağı un
1 çay kaşığı sebze çeşni
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Dip Sosu İçin;
Yarım demet Roka
1 adet küçük kırmızı soğan
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım misket limon
1 adet kapya biber
1 adet köy biberi
1-2 dal taze soğan
Tuz, karabiber
Palamut Köftesi Hazırlanışı:
Palamudu kıyma kıvamına gelene kadar ince kıyım doğrayın. Soğan ve diğer malzemeleri doğrayıp ekleyerek köfte gibi yoğurun. Buzdolabında 2 saat bekletin. Galeta ununda paneleyerek kızartın. Dip sosu için; Roka ve diğer tüm malzemeleri ince kıyım doğrayın, derin bir kabın içerisinde karıştırın. Palamut köfteleriyle beraber servis edin.
Şef: Kadir BAYRAK
Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN