Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Pakmaya tatlı pazarına girdi

by Yemek Zevki Editör
02 Nisan 2013
in Haber Turu
468 25
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

250.000 ton yaş maya kapasitesi ile dünyanın en büyük 3 maya üreticisinden biri olan Pakmaya, 5 milyon euroluk yatırımla gerçekleştirdiği puding üretimi ile tatlı pazarına girdi. Pakmaya, 9 ayrı puding seçeneğiyle tatlı pazarında da söz sahibi olmayı hedefliyor.

Geçen yıl “Pişirme Yardımcı Malzemeleri” pazarına hızlı bir giriş yapan Pakmaya, 5 milyon euroluk yatırımla gerçekleştirdiği puding üretimi ile tatlı pazarına da adım attı. 250.000 ton yaş maya kapasitesi ile dünyanın en büyük 3 maya üreticisinden biri konumunda olan Pakmaya, 9 ayrı puding seçeneğiyle maya üretiminden sonra tatlı pazarında da söz sahibi olmayı hedefliyor. Türkiye’nin ilk ve tek Fırıncılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ne (FAGEM) sahip olan Pakmaya’nın puding çeşitlerinin yanında çikolatalı sos, krem şanti ve çikolatalı krem şanti gibi geniş ürün yelpazesi bulunuyor. Pakmaya, 130’dan fazla ülkeye yılda 100 milyon doların üzerinde maya ihracatı gerçekleştiriyor.

 TÜKETİCİDEN TAM NOT ALDI

Maya alanında Türkiye’de lider olduklarını belirten Pakmaya Tüketim Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Kemal Aktaş, gıda sektörüne damgalarını vurmaya devam ettiklerini ifade etti. Yılların deneyimi ve sektörde oluşturduğu güven ile Pakmaya’nın geçen yıl Pişirme Yardımcı Malzemeleri pazarına etkili ve hızlı bir giriş yaptığını kaydeden Kemal Aktaş, Şubat ayından itibaren de puding üretimi ile tatlı pazarına adım attıklarını açıkladı. 9 ayrı puding çeşidi ile çikolatalı sos, krem şanti ve çikolatalı krem şanti ürünlerini piyasaya sürdüklerini ifade eden Aktaş, “İlgi çeken puding çeşitlerimiz çikolatalı, bitter çikolatalı, kakaolu, çikolatalı bademli, çikolatalı fındıklı, vanilyalı, antep fıstıklı, muzlu ve çilekli olmak üzere pek çok özgün lezzeti içinde barındırıyor” dedi.

 FIRINCILIKTA BİLİMSEL YÖNTEM KULLANILIYOR

Pakmaya’nın Türkiye’de fırıncılık sektöründe bilimsel yöntemlerle üretilen maya kullanımının öncülüğünü yaptığını vurgulayan
Kemal Aktaş, “Türkiye’de maya kullanımını yaygınlaştıran ve pazar lideri olan Pakmaya, kurulduğu günden beri istikrarlı bir şekilde büyüyerek bugün 250.000 ton yaş maya kapasitesine ulaştı. Bu kapasitemiz ile dünyanın en büyük 3 maya üreticisinden biri konumundayız. 130’dan fazla ülkeye yılda 100 milyon doların üzerinde maya ihracatı gerçekleştiriyoruz” dedi. Geçen yıl hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, kakao, karbonat, pudra şekeri, pirinç unu, mısır ve buğday nişastası ürünleriyle pişirme yardımcı malzemeleri pazarına girdiklerini ifade eden Kemal Aktaş, “Mayadan sonra yeni ürün gruplarında elde ettiğimiz başarıyı ve sağladığımız güveni güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Ülker Probis’in artık atıştırmalık boyu da var

Next Post

Dilim Böreğin Tadı Nasıl Çıkar?

Yemek Zevki Editör

Next Post

Dilim Böreğin Tadı Nasıl Çıkar?

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki