Malzemeler
1 adet küçük boy küp halinde doğranmış soğan
4 adet kiraz domatesi
120 ml. zeytinyağı
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kırmızı sirke
1 yemek kaşığı tatlı toz biber
1 yemek kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı kişniş
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı deniz tuzu
Yarım çay kaşığı Arnavut biberi
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
8 adet her biri 3 cm kalınlığında kuzu pirzola
Az miktarda zeytinyağı
Özbek Marineli Kuzu Pirzola Hazırlanışı
Marine için; Bütün malzemeleri bir blender ile püre haline gelene kadar karıştırın.
Düz bir kaba pirzolaları dizin, üzerine marineyi döküp pirzolaların her tarafını marine ile kaplayın. Kabı streç film ile kaplayıp pirzolaları 3-5 saat buzdolabında dinlendirin. Pirzolaları dolaptan çıkartıp, üzerlerindeki fazla marineyi kağıt havlu ile alın. Pirzolaların üzerlerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve ızgara etmeden önce 20-30 dakika dinlendirin. Barbeküyü direkt yüksek ısıya ayarlayın. Izgarayı bir fırça yardımıyla temizleyin. Pirzolaları direkt yüksek ısıda, kapak kapalı şekilde arzu edilen pişme derecesine kadar pişirin (Orta pişmiş bir pirzola için yaklaşık 8 dakika). Ara sıra pirzolaları eşit pişmeleri için çevirin. Pirzolaları her çevirişinizde temiz bir alana koyun ve kirli alanı bir fırça yardımıyla temizleyin. Pirzolaları barbeküden alın, 3-5 dakika dinlendirin ve ılık olarak servis edin.