Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK
(8 Dilim İçin)
Malzemeler:
400 gram mascorpone peyniri
200 gram labne peyniri (tercihen tuzsuz ve suyu iyice süzülmüş)
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
3 paket kepekli bisküvi
100 gram tereyağı
200 ml. süt kreması
1 adet yumurta
2 adet yumurta akı
Üzeri İçin:
1 küçük kase çilek
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 büyük kase orman meyvesi karışımı (frambuaz, ahududu)
1 çorba kaşığı pudra şeker
Hazırlanışı:
Şekerin 1 çorba kaşığı kadarını ayırın. Kalan şekeri, peynirleri, unu ve 1 yumurtayı mikserle çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz kremayı, ekleyin. Tekrar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta akı ve önceden ayırdığınız şekeri kar halini alana kadar mikserle çırpın. Peynirli karışıma ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi birbirine yedirin. Bisküvili tabanı için tereyağını eritip ılıtın. Bisküvileri ve tereyağını robotta püre haline getirin. Bisküvili karışımı yuvarlak kelepçeli kalıba kaşıkla iyice bastırarak yayın. Üzerine peynirli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice sertleşinceye kadar pişirin.
Üzeri için; Çileği su ile birlikte püre haline getirin. Tencereye alın. Nişastayı ve şekeri ekleyin. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Cheesecake pişince fırının kapağını açmadan fırının içinde soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına aktarın. En az 3 saat dinlendirin. Daha sonra sosunu dökün, taze orman meyveleri ile süsleyin. İsteğe göre taze meyvelerin üzerine pudra şeker serpin. Dilimleyip servis yapın.
#OrmanMeyveliveSosluCheesecake #cheesecake #food #yummy #dessert #çaysaati