Ördekli Gnocchi Tarifi
Ördekli Gnocchi İçin Malzemeler:
100 gram un
¼ adet yumurta
130 gram patates
2 gram muskat
5 gram tuz
5 gram karabiber
50 gram tereyağı
250 gram ördek göğsü
50 gram portakal
30 gram kereviz
20 gram soğan
5 gram sarımsak
2 gram defne yaprağı
40 gram bbq sos
10 gram mapple şurup
2 gram adaçayı
20 gram zeytinyağı
20 gram limon
3 gram tuz
3 gram karabiber
15 gram ördek füme
5 gram Frenk soğanı
30 gram parmesan peyniri
Ördekli Gnocchi Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Yumurta, muskat, tuz karabiber ve un ile yoğurun. 3 mm. uzunluğunda keserek kenara alın.Ördeği suyu ve yağı ile haşlayın, kremasını verip bir tabağa alın. Ördek göğsünü portakal, kereviz, soğan, sarımsak, defne yaprağı, bbq sos, akçaağaç şurubu, adaçayı, zeytinyağı, limon, tuz, karabiber ile birlikte vakumlu
poşete alın. 55 dereceye ayarlı fırında 4 saat süreyle pişirin. İnce dilimler halinde keserek üzerine akçaağaç şurubu sürün ve fırınlayın. Ginocchi‘nin üzerine bırakarak servis edin. Ördek fümeleri veada çayını yağda kızartıp, tabağın
kenarlarına alın.