Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan
(6 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru İçin:
2,5-3 su bardağı un
1 adet yumurta
1,5-2 çay bardağı su
2 çay kaşığı tuz
İç Malzeme İçin:
250 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gram kemikli kuzu eti
Tuz, pul biber, karabiber
50 gram tereyağı
Hazırlanışı:
Mantı hamuru için; unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerine nemli bir bez örtün. Oda ısısında bekletin.
İç malzeme için soğanı soyup kıyın. Suyunu sıkıp kıyma, tuz ve baharatla karıştırın. Mantı hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde, hazır yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açıp eşit kareler elde edecek şekilde kesin. Ortalarına kıymalı iç malzemeden paylaştırın, bohça şeklinde katlayın. Un serpilmiş tepsinin üzerine aktarıp arada bir unun mantılara bulaşmasını sağlamak için sallayın. Kemikli kuzu etini geniş bir tencereye alın. Birkaç litre su ilave edin. Yarım saat kadar haşladıktan sonra suyunu süzün.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip salçayı kavurun. Süzülmüş et suyunu, mantıları ve nohutları ekleyin. Mantılar haşlanınca ocaktan alın. Nane, limon suyu ve karabiberi ilave edip tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.
#nohutluvemantılıçorba #mantılıçorba #nohutluçorba #çorba #soup #yummy #food