Malzemeler:
• 1 kilo kabak
• 1 adet soan
• 1 tatlı kaşıı toz şeker
• 4 çorba kaşıı zeytinyaı
• 1 su bardaı haşlanmış nohut
4-5 diş sarımsak
• 2 adet büyük boy domates
• Tuz
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayıp süzdükten sonra kabuklarını yarım parmaktan biraz daha kalınca dorayın. Kabuunu soyduunuz domatesleri zar şeklinde dorayın. 3 çorba kaşıı zeytinyaını tencerede ısıtıp kıyılmış soanı şekerle birlikte kavurun. Kabakları, diş diş sarımsakları, rendelenmiş domatesi ve haşlanmış nohutları ekleyin. Tuzunu serpin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın. 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, 1 çorba kaşıı daha zeytinyaından üzerine dökün.
#nohut #kabak