Ana Sayfa » Haber Turu » Nestlè Professional, Mengenli Aşçıların Guiness Rekoru’na Destek Oluyor

Nestlè Professional, Mengenli Aşçıların Guiness Rekoru’na Destek Oluyor


Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin ev dışı tüketim alanında faaliyet gösteren uzman iş birimi Nestlé Professional, Dünya ve Türkiye için yepyeni ürünü “MAGGI® Tavuk Döner Marinasyon Harcı” lansmanını Uluslararası Bolu Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nde yapacak. Özellikle, ateş karşısında yavaş yavaş pişen etin, suyunu ve yağını kaybetmesiyle meydana gelen fireyi önemli ölçüde azaltan Nestlé Professional’ın bu yeni ürünü tavuk döner yapan işletmeler için tasarruf sağlayacak.

MAGGI® Tavuk Döner Marinasyon Harcı ile hazırlanan tavuk dönerler ilk kez 27- 28 Eylül’de Mengen Festivali’nde katlımcılara ikram edilecek. Bu yıl Nestlé tarafından desteklenen ve 30.’su gerçekleşecek geleneksel festivalde, Mengen Aşçılar Federesyonu’nun bir araya getirdiği 3 bin 700 aşçı yan yana gelerek Guiness Rekoru’nu kırmaya çalışacak.

Profesyonellerin çözüm ortağı Nestlé Professional’ın Türk damak tadına uygun olarak geliştirdiği MAGGI® Tavuk Döner Marinasyon Harcı özellikle tavuk döner ustalarının işlerini çok kolaylaştıracak ve fireyi azalttığı için de tasarruf etmelerini sağlayacak.

27-28 Eylül 2014 tarihlerinde Bolu Mengen’de gerçekleşecek 600 yıllık aşçılık geleneğini yaşatan Festival’de tanıtılacak bu yenilikçi ürünle artık ustalar, tavuk döner pişirirken etten daha az fire verecekler. Nestlé’nin yenilikçi ürün geliştirme gücü ve teknolojisiyle hazırlanan yeni harç, döner satılırken en büyük problem olan ateş karşısında yavaş yavaş pişen etin suyunu ve yağını kaybetmesiyle meydana gelen fireyi minimuma indirecek.

Tavuk döner ustaları için hazırlanan MAGGI® Tavuk Döner Marinasyon Harcı, küçük ve orta ölçekli işletmelere, geleneksel marinasyon yöntemlerine göre çok daha pratik ve hesaplı bir marinasyon süreci sağlıyor. Ürün, endüstriyel tavuk döner üreticileri için de zaman ve maliyet açısından büyük fırsat sunarken, vadettiği lezzet standartıyla da fark oluşturuyor.

OKU ➤  Tefal Infiny Press Revolution İle Daha Fazla Antioksidan

İsviçreli bilim adamlarının teknolojisi ile Türk mutfağının 600 yıllık tecrübesi birleşiyor

Nestlé Professional’ın MAGGI® Tavuk Döner Marinasyon Harcı, dünyada ve Türkiye’de ilk kez Bolu Mengen Aşçılar Festivali’nde kullanılacak. Bölgenin 600 yıllık aşçılık geleneğinin bayramı niteliğindeki festival, bu yıl 30. kez gerçekleştiriliyor. Festivali düzenleyen ve dünya klasmanında şefler yetiştiren Mengen Aşçılar Federasyonu’nun sponsorluğunu ise Nestlé üstleniyor.

Bu yılki festivalde Mengenli ustalar, Guiness Rekorlar Kitabı’na girmek için özel bir etkinlik de düzenleyecekler. Merkezi Londra’da bulunan Guiness’e başvurusunu yapan ve resmi hakem tayinini sağlayan Federasyon, 27 Eylül 2014 Cumartesi günü en az 3 bin 700 aşçıyı yan yana getirerek daha önce Meksika’da 3 bin 634 aşçıyla ulaşılan rekoru kırmaya çalışacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir