Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo dana kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı nar tanesi
15 gram tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ajvar sos (kırmızıbiber sos)
5-6 yaprak ıspanak
Hazırlanışı:
Soğanı ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Etini ekleyip sürekli karıştırarak suyunu çekene dek kavurmaya devam adin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ispanakları temizleyip birkaç kez yıkadıktan sonra süzün. İrice doğrayın. Ete ıspanağı, nohudu, safranı, nar tanelerini, tereyağını, tuzunu ve bir bardak sıcak suyu ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Hafif suyunu çekene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
#narlıvenohutluet #narlıet #nohutluet #etyemeği #etliyemekler #food #yummy #dessert