Malzemesi
• 1 su bardağı ince bulgur
• 1,5 su bardağı sıcak su
• 1 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı nar ekşisi
• 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
• 1 adet büyük boy domates
• 1 adet dolmalık kırmızı biber
• 1 demet kıyılmış maydanoz
• 1 çay bardağı nar tanesi
Narlı Tabbule Tarifi:
İnce bulguru çukur bir kaba alın. 1,5 bardak kaynar su ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Kalan malzemeleri hazırlayana dek bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletin. Domatesin ve biberin çekirdeklerini temizleyip, zar şeklinde doğrayın. Suda bekletmiş olduğunuz bulgura sebzeleri, zeytinyağını, nar ekşisini ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Karıştırıp servis tabağına veya bardaklarına aktarın. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın. Editörün notu: Tabbule Lübnan’a özel susuz bir kısırdır. Özellikle domatesin suyunu ve çekirdeklerini iyice temizlemek gerekiyor. İsteğe göre maydanoz yerine dereotu da ilave edilebilir.