Malzemeler:
2 adet nar
4 su bardağı un
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kahve
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
Krema için:
3 su bardağı nar suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3.5 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı labne peyniri
Narlı Pembe Pasta Hazırlanışı:
Narları tanelerine ayırın. Yumurtaları bir kabın içine kırın; toz şekerle çırpın. Süt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Tüm toz malzemeyi ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin. Düzgün bir hamur elde edene kadar çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Keki enine ortadan ikiye kesin. Nar suyu, su, toz şeker ve nişastayı tencereye alın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peynirini ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kremayı kekin alt tabanın üzerine kalın tabaka halinde yayıp üzerine nar tanelerinin yarısını serpiştirin. Üzerini diğer dilimle kapatın. Kalan kremanın 2 çorba kaşığı kadarını süslemede kullanmak için sıkma torbasına doldurun. Kalan kremayı kekin üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız kremayla pastanın ortasını süsleyin. Kalan nar taneleriyle süsleyip servis yapın.