Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Narlı Humus

Narlı Humus

narli-humus

Narlı Humus  Malzemeler:

> 2 adet közlenmiş patlıcan

> Yarım çay bardağı tahin

> 1 su bardağı haşlanmış nohut

> 100 gram labne

> 1 adet limonun suyu

> 1 çay kaşığı kimyon

> Yarım çay kaşığı tuz

> 1 diş havanda ezilmiş sarımsak

> Nar taneleri

> Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Közlenmiş patlıcanı çatalla ezin. Haşladığınız nohutları blender yardımı ile püre haline getirin. Tahini, nohut püresini, labneyi, limon suyunu, kimyonu, tuzu ve havanda ezilmiş sarımsağı karıştırın. Humusu servis tabağına alın, üzerine birkaç kaşık zeytinyağını dökün, 1 dal kıyılmış biberiye ve nar taneleri ile süsleyin.

OKU ➤  Narlı Humus

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir