Muzlu Şekersiz Cheesecake Tarifi
Muzlu Şekersiz Cheesecake İçin Malzemeler:
Taban İçin:
2 adet yumurtanın beyazı
200 gram toz badem
3 tatlı kaşığı bal
100 gram Hindistancevizi
Dolgu İçin:
700 gram krem peynir
2 adet büyük boy muz
160 ml. bal
5 adet yumurta
100 gram un
Vanilya
10 gram kakao
Muzlu Şekersiz Cheesecake Hazırlanışı:
Yumurta beyazı ve balı mikserde köpürtün. Toz badem ve hindistan cevizini ekleyip, karışımı cheesecake çemberinin
tabanına yayın. Dolgu için; Krem beyaz peynir, vanilya, bal ve muzları püre haline gelene dek mikserde kabartın. Düşük devirde yumurtaları teker teker ekleyin. Son olarak unu ilave edin. Bu karışımdan 1 kepçe ayırın. Geri kalan karışımı çembere dökün. Ayırdığınız diğer karışımla kakaoyu karıştırın. Bu karışımla cheesecake’in üzerini dilediğiniz şekilde dekore edin. 110 – 120 dereceye ayarladığınız fırında standart cheesecake (jöle) kıvamına gelene kadar pişirin.