Malzemeler
Yarım litre süt
125 gram toz şeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
3 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin
1 kutu krema (200 ml)
1 paket muzlu bebe bisküvisi
3 adet muz
Hazırlanışı:
Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve vanilya aroması ile tereyağını ilave edin. Mikserle iyice karıştırın. Oda ısısında ılınınca kremayı ekleyin ve pütürsüz bir kıvam alana dek mikserle iyice çırpın.
Bebe bisküvilerini mutfak robotunda kum haline gelene dek ezin. Muzları ince ince dilimleyin.
Kaselerin altına önce bisküviden biraz serpiştirin. Pudingden bir miktar döküp üzerine tekrar bisküvi ve muz dilimleri yerleştirin. Son olarak yine puding dökün. Bisküvileri serpin, dilimlenmiş muzları da yerleştirin. Buzdolabında soğutup servise hazır edin.