Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Muz Tatlısı

Muz Tatlısı

1989

Malzemeler

5 -6 adet orta boy muz

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1-2 su bardağı un

Bir tutam tuz

1 çay kaşığı karbonat

2-3 yemek kaşığı toz şeker

Kızartmak İçin:

2 su bardağı sıvı yağ

1 paket kremşanti

Hazırlanışı

Yumurta, şeker, süt, tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine un ilave edip, hafif akıcı bir hamur elde edin.

Sıvı yağı tavada eritin.

Dilimlenmiş veya bütün muzları, hamurun içine batırın ve kızgın yağda kızartın.

Kalan hamurdan küçük toplar kızartabilirsiniz. Muzları kremşanti ile servis yapın.

OKU ➤  Ballı Helva

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir