Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Püf Noktaları

Mutfakta Pratik Bilgiler

by Yemek Zevki Editör
13 Ocak 2017
in Püf Noktaları
478 15
0
kiraz
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mutfakta Pratik Bilgiler

Bu yazımızdaki mutfakta pratik bilgileri öğrendikten sonra eşe dosta bir koşu anlatmak isteyeceğiniz, bulduğunuz her yerde paylaşmak isteyeceğiniz, mutfak yeteneklerinizi yeni yetenekler ekleyecek pratik bilgileri sizler için hazırladık.

1- Peynirinizi kesmek yerine rendeleyerek tüketebilirsiniz

peynir çeşitleri

 

2- Zencefili doğramak yerine kolayca rendeden geçirebilirsiniz

zencefil

 

3- Çok az miktarda ekleyeceğiniz kolayla soğanı çok daha hızlı bir şekilde karamelize edebilirsiniz.

soğan

 

4- Kiviyi kolayca soymak için tatlı kaşığı ya da çay kaşığı kullanabilirsiniz

kivi

 

5- Kiviyi kolayca soymak için tatlı kaşığı ya da çay kaşığı kullanabilirsiniz

kesme tahtası

 

6- Onlarca sarımsağı ayıklamak için bir kabın içinde hızlıca sallayabilirsiniz

sarımsak

 

7- Mısırı koçanından rahatlıkla çıkarmak için mikrodalgada bekletebilirsiniz

mısır

 

8- Kiraz ya da vişnenin çekirdeklerini hızlıca çıkarmak için ataş kullanabilirsiniz

kiraz

 

9- Makarnayı birkaç saat ya da akşamdan suda beklettikten sonra hızlı bir şekilde pişirebilirsiniz

makarna

 

10- Evdeki küçük bir tavayı et dövme tokmağı olarak kullanabilirsiniz

et tava

 

11- Hamur işlerinde kullanmak istediğinizde donmuş tereyağını rendeleyerek kullanabilirsiniz

margarin rende

 

12- Limon ve lime’den daha fazla su elde etmek için 15-20 saniye mikrodalgada bekletebilirsiniz

limon sıkacağı

Tags: karamelizeMutfakta Pratik BilgilerpeynirPeynirinizi kesmek yerine rendeleyerek tüketebilirsinizrendeZencefil
Previous Post

3. Milas Zeytin Hasat Şenliği Kutlandı

Next Post

Kış Aylarında Kilo Almayın!

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kış Aylarında Kilo Almayın!

Kış Aylarında Kilo Almayın!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki