Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Mürdüm Erikli Muffin

by Hatice Ünal
24 Kasım 2020
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Mürdüm Erikli Muffin
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan –  Yapım Asistanı: Büşra Gözüaçık

(8-10 Adet İçin)

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı pudra şeker

4-5 adet mürdüm eriği

1 tatlı kaşığı tarçın

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı su

100 gram tereyağı

1 tutam tuz

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1-2 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkartın, ince ince yarım ay şeklinde dilimleyip tarçına bulayın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar ile pudra şekerini köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, suyu, eritilip ılınmış tereyağını ekleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra unlu karışımı ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı küçük kağıt kek kalıplarına üstten bir parmak boşluk kalacak (kabarınca taşmaması için) şekilde paylaştırın. Üzerlerine tarçına buladığınız erik dilimlerini yerleştirin. En son birer tutam kadar her birinin üzerine toz şeker serpin. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

#mürdümeriklimuffin #eriklitraifler #muffinyap #dessert #food #yummy #pastane

Previous Post

Piruhi

Next Post

Mide Spazmı hakkında bilmek istediğiniz her şey…

Hatice Ünal

Next Post
Mide Spazmı hakkında bilmek istediğiniz her şey…

Mide Spazmı hakkında bilmek istediğiniz her şey...

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki