Münhasır Tava Malzemeler:
> 100 gram kuzu kıyması
> 100 gram et (Tercihen kuşbaşı)
> 1 adet orta boy soğan
> 3-4 diş sarımsak
> 2 adet yeşil biber
> 1 adet kapya biber
> 50 gram tereyağı
> Birer çay kaşığı kekik, nane,
kimyon, pul biber, tuz
> 1 tatlı kaşığı biber salçası
> 1 adet domates
Münhasır Tava Hazırlanışı:
Kuşbaşı eti ince ince kıyın. Soğan ve sarımsakları da kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Kıymayı ve eti çukur bir kaba alın. Tuzu, salçayı ve tüm baharatı ekleyip iyice karıştırın. Etli karışımı güveç kabına aktarın. Domatesi sekiz eşit parçaya dilimleyip güvecin kenarlarına yerleştirin. Tereyağından da küçük küçük parçalar kesip üzerlerine yerleştirin. Güvecin kapağını örtüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. İsteğe göre tırnak pide eşliğinde, sıcak sıcak servise hazır edin.