Mozzarella
Kiraz domates
Fesleğen
Akdeniz yeşillkleri
Zeytin ezmesi
Baget ekmek
Balsamik sirke
Zeytinyağı
Pesto Sosu İçin:
Fesleğen yaprakları
Dolmalık fıstık
Sarımsak
Parmesan peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Pesto sosu için;
Fesleğen yapraklarını, dolmalık fıstıkları, sarımsağı ve peyniri blendırdan geçirin. Blender çalışırken yavaş yavaş zeytinyağını ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Baget ekmeği ince şekilde yatay olarak kesin, zeytinyağı, parmesan ve zeytin ezmesi sürerek fırında krispy olana kadar bekletin. Mozzarella peynirini servis tabağının orta kısmına koyun. Kiraz domatesleri ikiye keserek mozzarella peynirinin çevresine dizin. Akdeniz yeşilliklerini kiraz domateslerin çevresine dağıtarak balsamik sirke ve zeytinyağı ile tatlandırın. 1 tatlı kaşığı pesto sosu mozzarella peynirin üzerine dökün ve üzerine krispy baget ekmeğini koyarak sevis yapın.