Ana Sayfa » Tarifler » Mısır Unlu ve Yaban Mersinli Kek

Mısır Unlu ve Yaban Mersinli Kek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Küçük Kek İçin)

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı portakal suyu

1 kahve fincanı sıvı yağ

1,5 su bardağı un

Yarım su bardağı mısır unu

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini

Hazırlanışı:

Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Portakal suyunu ve yağını ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş unları ve kabartma tozunu da ilave edin. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. En son kurutulmuş yaban mersinini ekleyin. Karıştırıp küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

#mısırunluveyabanmersinlikek #yabanmersinlikek #mısırunlukek #kek #cake #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir