Ana Sayfa » Tarifler » Lorlu Pazı Dolması

Lorlu Pazı Dolması

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraf: Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

300 gram tatlı lor peyniri

50 gram süzme yoğurt

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı pul biber

1 adet közlenmiş salçalık kırmızı biber

Birkaç yaprak pazı

Hazırlanışı:

Pazı yapraklarını kaynar suyun içinde, yumuşayıncaya kadar bekletin. Tezgahın üzerine yayıp damarlı kısımlarını kesip yumuşak kısımlarını ayırın.

İç malzemesi için tatlı lor peynirini çukur bir kaba aktarın. Süzme yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, pul biberi ve zar şeklinde doğranmış kırmızı biberi ilave ederek karıştırın.  Pazı yapraklarından avuç içi kadarını tezgahın üzerine yayın. Ortasına peynirli iç malzemeyi yerleştirin. Bohça şeklinde toparlayıp ucunu sıkılaştırın. Buzdolabında yarım saat kadar beklettikten sonra servise hazır edin.

#lorlupazıdolması #pazıdolması #dolma #pazı #kışsebzeleri #kışlezzetleri #food #yummy #dessert

 

Tavsiye

Erikli ve Marmelatlı Milföy Börek

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.