(6 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram balık (tercihen beyaz etli)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
1,5 litre sıcak su
Deniz tuzu, taze çekilmiş karabiber veya tane top biberler
Birkaç yaprak kereviz
200 ml. krema
Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritip unu sürekli karıştırarak kavurun. Azar azar sıcak su ilave ederek beşamel kıvamına gelene dek karıştırmaya devam edin. Kıyılmış kereviz yaprağını ekleyin. 1 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ve tuzu da ilave edin. Kaynadıktan 5 dakika sonra kaşığa sığacak şekilde kestiğiniz balık etlerini ekleyin. Orta ateşte 10 dakika daha kaynatın. En son yavaş yavaş kremayı dökün. Bu sırada çorbayı sürekli karıştırın. En son isterseniz sızma zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Sıcak sıcak servis yapın.
#mısırunluvekremalıbalıkçorbası #çorba #ramazançorba #çorbatarifleri #ramazan #ramazanyemekleri #evdekaltürkiye #evdeyemekzevki #evderamazankeyfi