Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Mısır Unlu Bisküvi

by Yemek Zevki Editör
06 Ocak 2015
in Hamur İşi Tarifleri
463 30
0
Mısır Unlu Bisküvi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

biskuvi

 

Mısır Unlu Bisküvi Malzemeler:

150 gram mısır unu

100 gram un

100 gram tereyağı (yumuşak)

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

2 adet yumurtanın sarısı

100 gram pudra şekeri

 

Mısır Unlu Bisküvi Hazırlanışı:

Hamur yoğurma kabında unları eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, 1 adet portakalın redenmiş kabuğunu, yumurta sarılarını ve pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp streç folyoya sarın. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın, üzerine de un serperek merdane yardımı ile en fazla 1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı yardımı ile hamurdan şekiller elde edin. Hamurları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, en fazla 15 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre çikolata krem ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Tags: Mısır Unlu BisküviMısır Unlu Bisküvi HazırlanışıMısır Unlu Bisküvi MalzemelerMısır Unlu Bisküvi Tarifi
Previous Post

Egg&Burger’dan Kilo Aldırmayan Hamburger

Next Post

Limonlu Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki