Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Mısır Unlu Bisküvi

Mısır Unlu Bisküvi

biskuvi

 

Mısır Unlu Bisküvi Malzemeler:

150 gram mısır unu

100 gram un

100 gram tereyağı (yumuşak)

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

2 adet yumurtanın sarısı

100 gram pudra şekeri

 

Mısır Unlu Bisküvi Hazırlanışı:

Hamur yoğurma kabında unları eleyip harmanlayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, 1 adet portakalın redenmiş kabuğunu, yumurta sarılarını ve pudra şekerini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp streç folyoya sarın. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın, üzerine de un serperek merdane yardımı ile en fazla 1 cm kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı yardımı ile hamurdan şekiller elde edin. Hamurları yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, en fazla 15 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre çikolata krem ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

OKU ➤  Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir