Malzemeler;
- 75 gr kuru üzüm
- 90 gr Amerikan Pirinci
- 1 adet limon kabuğu
- 250 ml su
- 500 ml yağsız süt
- 225 gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 15 gr tereyağı
- 1 adet çubuk tarçın
Süslemek İçin:
- 10 gr file badem
Hazırlanışı:
Kuru üzümü ayrı bir kapta ıslatın. Pirinç, limon ve suyu kısık ateşte 20 dakika boyunca pirinç suyunu çekene kadar pişirin. İçerisine süt ,şeker, tuz ve tarçın çubuğunu ilave edin. Daha önce pişirdiğimiz pirinci içerisine ilave edip kısık ateşte kaynatınız. Kaynadıktan sonra içerisinden tarçın çubuğunu ve limon kabuklarını çıkartınız. İçerisine üzüm, yumurta sarısı ve de tereyağı ilave edip sürekli karıştırınız. Piştikten sonra kaplara döküp soğumaya bırakın soğuduktan sonra üzerini file badem ile süsleyebilirsiniz.




