Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Mantı Makarna

Mantı Makarna

Fotoğraf: Ömer İNCE – Yapım: İnci BAK

 (6 Kişilik)

Malzemeler:

 1 paket mantı makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

250 gram orta yağlı kıyma

3-4 dal maydanoz

1 adet küçük boy soğan

Tuz, karabiber, kimyon

1 yemek kaşığı tereyağı

 

Yoğurtlu Sosu İçin:

500 gram süzme yoğurt

2 diş sarımsak

Biberli Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

 Hazırlanışı:

Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, yarım çay kaşığı tuzu ve baharatını ekleyin. Yoğurun. Mantı makarnaların içini doldurmak için kıyma hamurundan küçük parçalar koparın ve henüz pişirmediğiniz makarnaların içini doldurun. Malzeme bitene dek bu işleme devam edin.

Mantı hamurlarının içini doldurduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suyun içine atın. 12 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu dökün, tereyağında ısıtılmış kırmızı toz biberli sosu da hafifçe gezdirin.

#mantımakarna #makarna #mantı #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir