Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Mantı Makarna

by Hatice Ünal
14 Şubat 2023
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Mantı Makarna
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Ömer İNCE – Yapım: İnci BAK

 (6 Kişilik)

Malzemeler:

 1 paket mantı makarna

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

250 gram orta yağlı kıyma

3-4 dal maydanoz

1 adet küçük boy soğan

Tuz, karabiber, kimyon

1 yemek kaşığı tereyağı

 

Yoğurtlu Sosu İçin:

500 gram süzme yoğurt

2 diş sarımsak

Biberli Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

 Hazırlanışı:

Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, yarım çay kaşığı tuzu ve baharatını ekleyin. Yoğurun. Mantı makarnaların içini doldurmak için kıyma hamurundan küçük parçalar koparın ve henüz pişirmediğiniz makarnaların içini doldurun. Malzeme bitene dek bu işleme devam edin.

Mantı hamurlarının içini doldurduktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suyun içine atın. 12 dakika haşlayın. Daha sonra süzün. Tuz ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sarımsaklı süzme yoğurdu dökün, tereyağında ısıtılmış kırmızı toz biberli sosu da hafifçe gezdirin.

#mantımakarna #makarna #mantı #food #yummy #dessert

Previous Post

Pancar Yaprağı Kavurması

Next Post

Sağlıklı beslenmeye günde bir avuç ceviz takviyesi

Hatice Ünal

Next Post

Sağlıklı beslenmeye günde bir avuç ceviz takviyesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki