Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Mantar Soslu Cazlak Kebabı

by Yemek Zevki Editör
23 Ekim 2014
in Et Yemekleri
473 20
0
Mantar Soslu Cazlak Kebabı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

30

 

Mantar Soslu Cazlak Kebabı Malzemeler:

> 200 gramlık 4 adet bonfile

> 3 dal taze kekik

> 3 dal taze biberiye (rosemary)

> 1 su bardağı ay çiçek yağı

> Tuz, tane karabiber

> 2 çorba kaşığı toz Demi – Glace sos

> 3 bardak su

> 12 adet orta boy sarıkız mantarı

> 6 adet orta boy porçini mantarı

> 1 adet kuru soğan

 

Mantar Soslu Cazlak Kebabı Hazırlanışı:

Bonfileleri taze baharatlarla ve yarım bardak ay çiçek yağı ile marine edin. 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayın, orta boy bir tencereye yarım su bardağı ay çiçek yağını koyun ve soğanları kavurun. Soğanlara 12 adet orta boy sarıkız mantarı ve 6 adet orta boy porçini mantarı ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika soteleyin. Ayrı bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın. Üzerine toz demi glace sosu ilave edin. Çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırın. Öncesinden marine ettiğiniz bonfileleri ızgarada alt üst ederek pişirin. Pişen bonfileleri servis tabağına alın. Bonfilelerin üzerine kavurduğunuz mantarları koyun ve üzerine demi glace sos çekin. Tercihe göre yemeğin yanına garnitür olarak pilav, haşlanmış sebze ya da patates koyarak servise sunabilirsiniz.

Tags: Mantar Soslu Cazlak KebabıMantar Soslu Cazlak Kebabı HazırlanışıMantar Soslu Cazlak Kebabı MalzemelerMantar Soslu Cazlak Kebabı Tarifi
Previous Post

Nohut Köftesi

Next Post

Boğaz İncisi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Boğaz İncisi

Boğaz İncisi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki