Lorlu Armutlu Çıtır Tarifi
Lorlu Armutlu Çıtır İçin Malzemeler:
1 adet tortilla ekmeği
20 gram fesleğen pesto
50 gram ıspanak
50 gram mozarella peyniri
20 gram lor peyniri
Yarım armut
30 gram fındık
Fesleğen Pesto İçin:
2 demet fesleğen
150 gram parmesan peyniri
150 gram çam fıstığı
200 ml. zeytinyağı
5 diş sarımsak
Lorlu Armutlu Çıtır Hazırlanışı:
Tortillayı 180 dereceye ayarlı fırında kurutun. Kurumuş tortillaya pesto, mozarella peyniri ve ıspanağı sırasıyla koyun. Peynir eriyinceye kadar fırına verin. Üzerine ince dilimlenmiş armut dilimleri, çimdiklenmiş lor peyniri ve kırılmış fındık serpip servis edin. Fesleğen pesto için; Tüm malzemeleri rondoya ekleyin ve akıcı bir kıvama gelinceye kadar çektirin.