Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Lor Tatlısı

by Hatice Ünal
18 Kasım 2022
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Lor Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande Göksan

(4 Kişilik)

Malzemeler:

300 gram kaşar loru

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı yoğurt

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 su bardağı irmik

1 paket kabartma tozu

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

1 paket vanilya

Un

Üzeri İçin:

Ceviz içi (yarımşar)

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresinde 10 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ilave edin. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kaşar lorunu yoğurma kabına alıp ufalayın. Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin. İyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına  dizin. Üzerlerine yarımşar ceviz içi yerleştirip hafifçe bastırın. 170 dereceye ayarlı fırında, iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın birkaç dakika sonra soğuk şerbeti kurabiyelerin üzerine dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

#lortatlısı #tatlı #lor #lorpeyniri #food #yummy #dessert

 

 

 

 

Previous Post

Muradiye Çorbası

Next Post

Kereviz Saplı Fırın Tavuk

Hatice Ünal

Next Post
Kereviz Saplı Fırın Tavuk

Kereviz Saplı Fırın Tavuk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki