Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Özgür BAYKAL
(12 adet kek için)
Malzemeler:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı labne peyniri
2 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı file badem
Hazırlanışı:
Şekeri ve yumurtaları mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını, suyu, limon suyunu ve labneyi ilave edin. Birkaç dakika daha çırpın.
Ayrı bir kapta elenmiş unları, kabartma tozunu, vanilyayı ve limon kabuğunu harmanlayın. Bu karışımı sıvı karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile karıştırın. En son file bademi ekleyip karıştırın. Küçük kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Servis yapın.
#limonluvefilebademlikek #bedemlikek #filebademlikek #limonlukek #kek #food #yummy #dessert #çaysaati #tatlı