Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Limonlu, Üzümlü ve Yulaflı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
22 Haziran 2014
in Hamur İşi Tarifleri
463 30
0
Limonlu, Üzümlü ve Yulaflı Kurabiye
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kurabiyeMalzemeler:
> 225 gram un > 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
> 1/8 çay kaşığı tuz > 125 gram yumuşatılmış tereyağı
> 100 gram toz şeker
> 1 adet limonun ince rendelenmiş kabuğu
> 1 adet iri yumurta
> 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
> 180 gram kuru siyah üzüm (çekirdekleri çıkarılmış)

 

 

 

Hazırlanışı: Fırınınızı 190 dereceye getirip ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kabın içinde karıştırın. Tereyağı, şeker ve limon kabuğu rendesini geniş bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar yüksek hızda mikser ile çırpın. Yumurtayı da ilave edip hafifçe karıştırın. Kuru malzemeyi, yulaf ve üzümü de ekleyerek hamurunuzu hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan 1 yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak bu parçaları 8 cm ara ile tepsilere dökün. Kurabiyelerin kenarları altın rengini alana dek yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumaları için bekletin.

 

Tags: Hamur İşleriKurabiyelerTatlılar
Previous Post

Şalgamda Marine Edilmiş Enginarlı Bulgur Salatası

Next Post

Kirazlı Koko

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kirazlı Koko

Kirazlı Koko

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki