Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK
(4 Kişilik)
Malzemeler:
8 parça tavuk eti (tercihen ızgaralık)
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Geniş bir tavayı ısıtın. Şekerini, yarım limonun suyunu ve sıvı yağı ekleyip karamelize olana dek karıştırın. Etleri et dövücüsü ile hafifçe inceltip yerleştirin. Karamel rengini alana dek kızartın. Diğer tarafını çevirip kalan limon suyunu ilave edin. Kızartıp indirmeye yakın dereotunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve tuzunu ilave edin. Kapağını kapatıp birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
#limonlutavukızgara #tavukızgara #ızgara #tavuk #food #yummy #dessert