Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Limonlu Muhallebi

by Yemek Zevki Editör
05 Eylül 2015
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Limonlu Muhallebi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

limonlu-muhallebiLimonlu Muhallebi Malzemeler:

5,5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 kahve fincanı nişasta

1 kahve fincanı pirinç unu

2 adet yumurtanın sarısı

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 çay bardağı krema

 

Limonlu Muhallebi Süslemek İçin:

Tarçınlı bisküvi

Frenk üzümü (veya çilek)

 

Limonlu Muhallebi Hazırlanışı:

Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.

Çukur cam bir kasenin içinde yumurta sarısını, rendelenmiş limon kabuğunu ve kremayı karıştırın.

Karışım yoğunlaşmaya başlayınca yumurta sarılı karışımı yavaş yavaş dökün. Hızlıca karıştırıp birkaç dakika sonra ocaktan alın. Arada bir çırparak oda ısısında soğumaya bırakın. Karışımı servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre frenk üzümü ve tarçınlı bisküvi ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Tags: Limonlu MuhallebiLimonlu Muhallebi HazırlanışıLimonlu Muhallebi MalzemelerLimonlu Muhallebi Tarifi
Previous Post

Zesty Grill Tava İle Yemekler Fırından Çıkmış Gibi

Next Post

Peynirli Kabak Dolması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynirli Kabak Dolması

Peynirli Kabak Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki