Limonlu Kurabiye Malzemeler:
175 gram un
75 gram nişasta
1 tutam tuz
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
120 gram pudra şekeri
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
125 gram tereyağı
Limonlu Kurabiye Hazırlanışı:
1 tatlı kaşığı limon suyunda karbonatı eritin.
Unu, nişastayı, tuzu, rendelenmiş limon kabuğunu ve pudra şekerini hamur yoğurma kabında harmanlayın. Limonlu karbonatı, oda ısısında yumuşamış tereyağını ve yumurtayı ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alıp rulo şeklinde toparlayın. Keskin bir bıçak yardımı ile hamurdan yarım parmak kalınlığında parçalar elde edin. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, en fazla 15 dakika pişirin.
Editörün notu: Ayva reçelinin tarifini “Huriş’in Kileri” sayfasında bulabilirsiniz.