Limonlu Küçük Kekler Malzemeler:
> 4 adet yumurta
> 1,5 su bardağı toz şeker
> Yarım su bardağı sıvı yağ
> Yarım su bardağı su
> 2 çorba kaşığı limon suyu
> 2,5 su bardağı un
> 1 paket kabartma tozu
> 1 paket vanilya
> 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
>1 çay bardağı iri çekilmiş badem içi
Üzeri İçin:
> 1 paket krem şanti
> 100 gram labne peyniri
> 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
> 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Hazırlanışı:
Kremşantiyi rendelenmiş limon kabuğu ve labne peyniri ile birlikte paket üzerinde verilen tarife göre hazırlayın. İsteğe göre gıda boyası ile renklendirin, tekrar karıştırın. Şantiyi kek pişene dek buzdolabında bekletin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserde 5 dakika boyunca çırpın. Sıvı yağı, suyu, limon suyunu ekleyin. 1 dakika daha mikserin düşük devrinde çırpın. En son unu, kabartma tozunu, rendelenmiş limon kabuğunu, vanilyayı ve iri çekilmiş tuzsuz badem içini ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru karıştırarak tüm malzemeyi birleştirin. Karışımı yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Küçük keklerin üzerini süslemek için; Hazırladığınız krem şantiyi sıkma torbasına aktarın. Servis etmeden önce şanti ile süsleyin