Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Limonlu Cheesecake

by Yemek Zevki Editör
26 Şubat 2014
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Limonlu Cheesecake
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1465

Malzemeler:

Bisküvili Karışımı İçin:

2 paket burçak bisküvi

1 paket pötibör bisküvi

50 gram tereyağı

2 çorba kaşığı süt

1 çay kaşığı tarçın

Peynirli Karışım İçin:

2 paket labne peniri

100 gram krem peynir

3 adet yumurta

1 kahve fincanı toz şeker

1 kahve fincanı krema

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 çorba kaşığı nişasta

Üzeri İçin:

File badem-Antep Fıstığı karışımı

Damla çikolata

Antep Fıstığı içi

Hazırlanışı:

Bisküvili karışım için; Tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Tereyağını, sütü ve tarçını ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Çapı 22-34 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak şekilde hamuru elinizle bastırarak yayın.  Buzlukta 10 dakika bekletin.

Peynirli iç malzemesi için; Yumurtalarla şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpın. Peynirleri, nişastayı ve kremayı da ekleyin. İyice çırpın. En son rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Spatula ile tekrar karıştırın. Karışımı, buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün. 160 dereceye ayarlı fırında, 1 saat kadar pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. Birkaç saat beklettikten sonra istediğiniz malzeme ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Filiz Makarna ve Ebru Omurcalı, Mardin ile Diyarbakır’da makarna severlerle buluştu

Next Post

Peynirli Dereotlu Muffin

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynirli Dereotlu Muffin

Peynirli Dereotlu Muffin

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki