Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Levrekli Pazı Sarma
Levrekli Pazı Sarma

Levrekli Pazı Sarma

Malzemeler

Levrekli Pazı Sarma

1 demet pazı

Yarım kilo levrek fileto

100 gram mantar

100 gram kaşar peyniri

1 adet kuru soğan

Yarım demet dereotu

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı tereyağı

Levrekli Pazı Sarma Tarifi:

Pazıları kaynayan suya atın. 30 saniye sonra buzlu suya çıkarın. Bir tencerede zeytinyağı, kuru soğan ve mantarı hafifi soteleyin. Kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kaşar peynir rendesi ilave edin. Pazıları tezgaha yayıp, fileto çıkarılmış bir levrek dilimi koyun. Onunda üzerine mantarlı harçtan koyun. Pazıyı sarın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Pazı ve balıklar bitene kadar işlemi tekrar edin. Bitince tepsiye biraz su koyup, 200 derecede 20-25 dakika pişirin.


OKU ➤  Ekici Peynir Türkiye’nin en iyi ambalajları arasında

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir