Malzemeler
1 demet pazı
Yarım kilo levrek fileto
100 gram mantar
100 gram kaşar peyniri
1 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Levrekli Pazı Sarma Tarifi:
Pazıları kaynayan suya atın. 30 saniye sonra buzlu suya çıkarın. Bir tencerede zeytinyağı, kuru soğan ve mantarı hafifi soteleyin. Kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonra kaşar peynir rendesi ilave edin. Pazıları tezgaha yayıp, fileto çıkarılmış bir levrek dilimi koyun. Onunda üzerine mantarlı harçtan koyun. Pazıyı sarın. Tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Pazı ve balıklar bitene kadar işlemi tekrar edin. Bitince tepsiye biraz su koyup, 200 derecede 20-25 dakika pişirin.