Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Balık Yemekleri

Lagos Lokum

by Yemek Zevki Editör
22 Eylül 2015
in Balık Yemekleri
483 10
0
Lagos Lokum
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

lagos-lokumLagos Lokum Malzemeler:

500 gram derisi alınmış lagos balığı

2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

300 gram un

1 litre soğuk su

1 paket karbonat

200 gram mayonez

10 gram tatlı toz biber

10 gram acı sos

10 gram bal

Kızartmalık sıvı yağ

Tuz, karabiber

 

Lagos Lokum Hazırlanışı:

Lagos balıklarınızı çok kalın olmayacak şekilde maksimum 30 gramlık küpler halinde kesin. Tuz, karabiber ve limon kabuğu ile tatlandırın.

Unu ve karbonatı bir kabın içine eleyin. Soğuk suyu yavaş yavaş una ekleyin ve çırpma teli ile iyice karıştırın. Karışımınızın içinde topak topak un kalırsa elekten süzerek pürüzsüz bir karışım elde edin.

Bir kabın içinde mayonezi, tatlı toz biberi, acı sosu ve balı karıştırın. Bu sosu balıklarımız kızardıktan sonra dip sos olarak kullanacağız.

Kızartma yağımız istenilen sıcaklığa geldiğinde küp olarak kestiğimiz balıkları önce una sonra hazırladığınız tempura karışımına batırıp kızgın yağda kızartın.  Pişen balıklarınızı kağıt havlunun üstüne çıkartın ve balıkların fazla yağını alın.

Önceden hazırladığınız dip sos ile servis edin.

Tags: Lagos LokumLagos Lokum HazırlanışıLagos Lokum MalzemelerLagos Lokum Nasıl YapılırLagos Lokum TarifiLagos Lokum Yapımı
Previous Post

Peynirli Salatalık Kayıkları Video

Next Post

Kızılcık Şerbeti

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kızılcık Şerbeti

Kızılcık Şerbeti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Navigate

  • Home
  • Recipe
  • About
  • Archives
  • Contact

Recent Recipes

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

03 Kasım 2025
Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

23 Ekim 2025

Browse by Category

  • 1 şef 1 konuk
  • ADV
  • Balık Yemekleri
  • Breakfast
  • Çorba Tarifleri
  • Dinner
  • Diyet Yemekleri
  • Drink
  • Dünya Mutfağı
  • Et Yemekleri
  • Foto Galeri
  • Günün Tarifi
  • Gurmeler
  • Haber Turu
  • Hamur İşi Tarifleri
  • Hidden
  • İçecek Tarifleri
  • İftar Yemekleri
  • Kek Tarifleri
  • Kültür Sanat
  • Kurabiye Tarifleri
  • Markalar
  • Mekânlar
  • Meze Tarifleri
  • Öneri Yorum
  • Pasta Tarifleri
  • Pilav Tarifleri
  • Pratik Yemekler
  • Püf Noktaları
  • Reçel Tarifleri
  • Recipe
  • Restaurant
  • Sağlık
  • Salata Tarifleri
  • Sebze Yemekleri
  • Street Food
  • Tarifler
  • Tatlı Tarifleri
  • Tavuk Yemekleri
  • Vegetarian
  • Video Galeri
  • Yöresel Yemekler

Browse by Ingredients

Ana Yemekler Balık Basit Yemekler beslenme Börek Diyet domates Dondurma dünya mutfakları Et Yemekleri haber Hamur İşleri iftar iftarda ne yapsam iftar menüsü iftar saati kek Kurabiye Kurabiyeler köfte pilav ramazan Ramazan ayı ramazan menüsü sahur Salata salatalar Sağlık sebze yemekleri tarif Tarifler tatlı Tatlılar tavuk video yemek yemek tarifi yemek tarifleri yemek zevki yemekzevki YemekZevkiDergisi yöresel yemekler Çorba Çorbalar İçecek

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.