500 gram derisi alınmış lagos balığı
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
300 gram un
1 litre soğuk su
1 paket karbonat
200 gram mayonez
10 gram tatlı toz biber
10 gram acı sos
10 gram bal
Kızartmalık sıvı yağ
Tuz, karabiber
Lagos Lokum Hazırlanışı:
Lagos balıklarınızı çok kalın olmayacak şekilde maksimum 30 gramlık küpler halinde kesin. Tuz, karabiber ve limon kabuğu ile tatlandırın.
Unu ve karbonatı bir kabın içine eleyin. Soğuk suyu yavaş yavaş una ekleyin ve çırpma teli ile iyice karıştırın. Karışımınızın içinde topak topak un kalırsa elekten süzerek pürüzsüz bir karışım elde edin.
Bir kabın içinde mayonezi, tatlı toz biberi, acı sosu ve balı karıştırın. Bu sosu balıklarımız kızardıktan sonra dip sos olarak kullanacağız.
Kızartma yağımız istenilen sıcaklığa geldiğinde küp olarak kestiğimiz balıkları önce una sonra hazırladığınız tempura karışımına batırıp kızgın yağda kızartın. Pişen balıklarınızı kağıt havlunun üstüne çıkartın ve balıkların fazla yağını alın.
Önceden hazırladığınız dip sos ile servis edin.