> 1 litre süt
> 1 su bardağı toz şeker
> 1,5 çay bardağı un
> 1 adet yumurta
> 1 paket vanilya
> 1 çorba kaşığı margarin
> 1 paket labne peynir
Labneli Muhallebi Hazırlanışı:
Sütün 1 su bardağı kadarını daha sonra kullanmak için ayırın. Kalan sütü, şekeri, 1 çay bardağı unu tencereye alın. İyice çırpıp orta ateşte birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kapta kalan yarım çay bardağı unu, sütü ve yumurtayı pütürsüz olana dek çırpın. Yumurtalı karışımı kaynayan sütlü karışıma yavaş yavaş ilave ederek sürekli çırpın. Muhallebi kıvamına gelince margarini ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Arada bir mikser yardımı ile çırparak pütürlenmemesini sağlayın. Muhallebi ılınınca en son labne peynirini ekleyin. Tekrar çırpın. Karışımı kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun. İsteğe göre damla çikolata, taze çilek ve pudra şekeriyle süsleyip servise hazır edin.