Kuzu Etli Şevket-i Bostan Malzemeler:
> 1 adet rezene (Temizlenmiş)
> 2 adet şevket-i bostan (Temizlenmiş)
> 1 adet kuru soğan
> 500 gram yağsız kuzu eti (Kuşbaşı halinde)
> 1 çay bardağı zeytinyağı
> 1 adet limonun suyu
> 1 tatlı kaşığı un
> 1 su bardağı sıcak su
> 1 yemek kaşığı ince bulgur
> Tuz
Kuzu Etli Şevket-i Bostan Hazırlanışı:
Rezeneyi ve şevket-i bostanı yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Eti yıkayıp süzün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Ayrı bir kasede limon suyunu, 1 bardak suyu ve unu topaklaşmadan iyice ezin. Tencereyi iyice ısıtıp eti, soğanı ve zeytinyağını ekleyin. Etler suyunu salıp çekene dek kavurun. Kalan 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 20-25 dakika pişirin. Doğranmış sebzeleri de ekleyin. Ateşi orta dereceye getirip arada bir karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ardından unlu limonlu suyu ilave edin. Birkaç kez karıştırıp tekrar ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat pişirin. En son ince bulguru ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra sıcak servis yapın.