Malzemeler:
• 500 gram taze çağla meyvesi
• 500 gram kuzu eti
• 2-3 adet orta boy domates
• 1 adet soğan
• 1 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kuzu Etli Çağla Yemeği Tarifi;
Çağla meyvesini, akan suyun altında ovarak yıkayın ve tüylerinden iyice arındırın. Süzülünce boyuna ikiye kesin. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. Eti, zeytinyağı ile birlikte tencereye alın. 10 dakika kavurduktan sonra soğanı da ekleyin. Kavurmaya devam edin. Zar şeklinde doğranmış domatesleri ve salçaları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. En son temizlenmiş çağla meyvesini ekleyin. Kavurun ve üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edin. Tuzunu serpin. Kısık ateşte yarım saat pişirin.