Kuşkonmaz Çorbası İçin Malzemeler:
1 demet kuşkonmaz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı et suyu
200 ml. krema
1 tatlı kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Kuşkonmazların dış kısmını bir soyucu yardımıyla soyun. Halka şeklinde doğradığınız kuşkonmazları, tereyağı ekledi- ğiniz tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı un ekleyip kavurmaya devam edin.Kavrulan unun kokusu çıkmaya başlayınca, soğuk haldeki krema ve et suyunu ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, 10-15 dakika kaynatın. Kruton ekmekle sıcak servis edin.
Özlem Mekik’ten tavsiyeler: Kuşkonmazların tazeliğini, kırılgan yapısı, yeşil ve nemli dokusundan test edebilirsiniz.