Malzemeler:
> 2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya
> 10 adet arpacık soğan
> 1 su bardağı kurutulmuş domates püresi (1 su
bardağı rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı
domates salçası da olabilir.)
> 1 kahve fincanı zeytinyağı
> 1 adet çubuk tarçın
> 1 kahve fincanı kuş üzümü
> 1 adet havuç
> 1 çay bardağı taze bezelye içi
> 5’er dal taze nane ve maydanoz
Hazırlanışı:
Ayıklanmış barbunyaları kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayıp siyah suyunun çıkmasını sağlayın. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzün.
Havucu zar şeklinde doğradıktan sonra, sıcak suyun içinde bezelyelerle birlikte bekletin. Soğanları soyup 2 çorba kaşığı zeytinyağında birkaç dakika kadar kavurun. 1 su bardağı kurutulmuş domates püresini, kuş üzümlerini,
tarçın çubuğunu ve 2 bardak sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra önceden diri kıvamda haşladığınız barbunyayı ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra sıcak suda beklettiğiniz sebzeleri, kalan zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Suyu azalırsa kontrollü olarak sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tarçın çubuğunu içinden çıkartın. Barbunya ılınınca irice doğranmış taze nane ile maydanozu serpin ve servis edin.