Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Kuş Üzümlü ve Tarçınlı Taze Barbunya

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2015
in Tarifler
488 5
0
Kuş Üzümlü ve Tarçınlı Taze Barbunya
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

9

Malzemeler:

> 2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya

> 10 adet arpacık soğan

> 1 su bardağı kurutulmuş domates püresi (1 su

bardağı rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı

domates salçası da olabilir.)

> 1 kahve fincanı zeytinyağı

> 1 adet çubuk tarçın

> 1 kahve fincanı kuş üzümü

> 1 adet havuç

> 1 çay bardağı taze bezelye içi

> 5’er dal taze nane ve maydanoz

Hazırlanışı:

Ayıklanmış barbunyaları kaynar suyun içinde 10 dakika haşlayıp siyah suyunun çıkmasını sağlayın. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzün.

Havucu zar şeklinde doğradıktan sonra, sıcak suyun içinde bezelyelerle birlikte bekletin. Soğanları soyup 2 çorba kaşığı zeytinyağında birkaç dakika kadar kavurun. 1 su bardağı kurutulmuş domates püresini, kuş üzümlerini,

tarçın çubuğunu ve 2 bardak sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra önceden diri kıvamda haşladığınız barbunyayı ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra sıcak suda beklettiğiniz sebzeleri, kalan zeytinyağını ve tuzu ekleyin. Suyu azalırsa kontrollü olarak sıcak su ilave edebilirsiniz. 20 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tarçın çubuğunu içinden çıkartın. Barbunya ılınınca irice doğranmış taze nane ile maydanozu serpin ve servis edin.

Previous Post

Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: “Tarımsal üretim artarsa gıda fiyatları düşer”

Next Post

Profilo KuruMax İle Sağlıklı Lezzetler 4 Mevsim Evinizde

Yemek Zevki Editör

Next Post

Profilo KuruMax İle Sağlıklı Lezzetler 4 Mevsim Evinizde

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki