Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kurutulmuş Domatesli Açma

Kurutulmuş Domatesli Açma

Hazırlayan: İnci BAK Fotoğraf: Özgür BAKIR

(1 Tepsi İçin)

Malzemeler:

4,5-5 su bardağı un

80 gram tereyağı veya margarin

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 adet yumurta

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

1 paket kuru maya

1 kahve fincanı kurutulmuş domates püresi

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

Ilık suyu, sütü, mayayı, kuru domates püresini, yumurtayı, şekeri ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat kadar bekletin. Tereyağını veya margarini eritip ılınmaya bırakın.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı yağlanmış tezgahın üzerinde tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini fırça yardımı ile yağlayın. Her iki ucundan tutup rulo şeklinde sarın ve uç kısımlarından tutup kıvırarak birleştirin. Açma hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. Oda ısısında, hamurlar iki kat kabarıncaya kadar bekletin.

Üzeri için; Yumurta sarısı ile pekmezi karıştırın ve hamurların üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, hamurlar iyice kızarıncaya kadar pişirin. İsteğe göre açmaları enine ikiye kesip taze kekik ve zeytinyağı ile püre haline gelmiş kuru domatesli karışım ve peynir ile servis yapabilirsiniz.

Kuru domates püresi: Domatesleri zar şeklinde doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Azar azar sıvı yağ ilave ederek katı bir püre elde edin.

#kurutulmuşdomatesliaçma #domatesliaçma #kurutulmuşdomates #domates #food #yummy #dessert

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir